Interviews header
7:50 pm - 20/08/2011

EMILIA DE PORET

Emilia de Poret har blivit uppmärksammad för sin garderob och unika stil. Hon äger en klänning av LP-skivor, som på något vis kan representera hennes två stora passioner, mode och musik.

Hon är artist, mamma åt Electra, har produktionsbolaget Aristrotracks och är programledare för Max Factor TV under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. Under de fyra senaste säsongerna har man sett henne stå i skyhöga klackar, kavajer med vassa axlar, iögonfallande klänningar och högt uppsatt hår intervjua journalister, bloggare, designers och modeentusiaster.

Under vårt möte fick jag en känsla av total kontroll och lugn. Vad är hennes trick tänkte jag. Är svaret att alltid ha med sig ett par bekväma ballerinaskor i handväskan, iPhone och kokosvatten (som hon lät mig smaka för första gången)? Vi satte oss ner i skinnsoffor på Aristrotracks kontor och pratade om Ann-Sofie Back, multi-tasking och möjligheter.

Anna Kopito (AK): Vad gör du just nu?

Emilia de Poret (EP):  Just nu håller vi på med att marknadsföra en artist, en kille som heter Kim Cesarion. Han blev presenterad för oss i vår studio och fick sjunga för mina kollegor, min bror och Arnthor Birgisson. Och vi blev helt tagna. Jag har även precis släppt min singel “Weightless” i USA.

AK: Förutom att vara artist och jobba med ditt produktionsbolag brukar du bevaka Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm.

EP: Förra veckan var jag programledare för Max Factor TV för fjärde gången. Det är ett webbaserat program. Vi var på plats för att rapportera från visningarna, intervjua folk och självklart följa Max Factor-teamet som gjorde många av visningarna med Tomas Lenneryd i spetsen.

AK: Vad har varit bäst under de gångna modeveckorna?

EP: Det har varit fina visningar. Det är otroligt kul att få träffa designers. De är konstnärer, kreatörer, människor som är extremt produktiva. Modemänniskor är intressanta och inspirerande. När Ann-Sofie Back blev Max Factor Award-vinnare, fick jag intervjua henne. Hon är grym. Hon är rolig och har sjuka teman bakom kollektionerna. Det har varit speciella teman som jag har reagerat över, som tv-spelsfigurer och porrstjärnor. Senast för Ann-Sofie Back Ateljé blev hon inspirerad av bilar. Och hon avslöjade att när hon får tid för att bara slappa, läser hon skitböcker och kollar IQ-befriade program. Det tyckte jag var skönt.

AK: Hur ser en dag ut när du inte jobbar?

EP: Nu när jag har en bebis har jag ett helt annat liv. Jag vaknar tidigt och kör igång. Men vi tjejer är ju bra på multi-tasking. När jag tar hand om min dotter Electra har jag alltid med mig en iPhone eller iPad. Jag är uppkopplad även när jag inte jobbar. Men om jag ska vara helt ledig gillar jag att läsa böcker, tidningar och lyssna på musik. Sedan brukar jag träffa vänner. Vänner är viktiga. Jag älskar att bjuda hem dem, vilket blir alltför sällan. Att laga mat och baka är också en hobby. Men jag är egentligen dålig på att ha en vanlig slapp dag. Jag pratade om det min man häromdagen, att till och med på en öde ö skulle jag hålla på med något.

AK: Du har alltid en iPhone i handen.

EP: Min man säger att det är som min dotters napp. Man ger henne en napp när hon är ledsen så blir hon lugn. Så fort jag får en telefon när jag är stressad blir jag lugn. Man har ju Twitter, Facebook. Man har allting. Jag är en sådan människa. När går på toalett har jag en telefon i handen. Jag kände det när jag jobbade som mest blev det nästan en sjukdom. Men det finns ju två sidor av det. Man håller även kontakten med vänner över hela världen. Man kan jobba varsomhelst. Man kan resa och det förstör inget. Man behöver ingen fast punkt längre. Det är fantastiskt.

AK: Musiken är ju din hobby. Försvinner känslan av att det är en hobby när man börjar jobba med det?

EP: Med musik är det inte så. Musik är ju skapande. När man är i ett skapande blir det aldrig tråkigt.  Det är mycket nya grejer som händer hela tiden och det finns alltid något man inspireras av.

AK: Om du fick välja, var ser du dig själv i framtiden?

EP: Jag tror jag kommer att fortsätta att göra mycket olika grejer. Jag vill fortsätta att göra plattor men mindre kommersiellt, mer för mig själv, för att det är roligt att producera musik. Sedan vill jag jobba mer med artister och hjälpa andra. Och definitivt mode. Och definitivt tv.

AK: Det känns som att alla har världens möjligheter. Man kan vara en mångsysslare.

EP: Sedan kan man ju garva åt det. Som i USA, där folk säger: ”I am a model, DJ, designer, singer, actor and blogger”. Kom igen, man måste välja något. Jag ska försöka göra det jag är bäst på och fokusera på det.

AK: Det viktiga är väl att man inte bara spretar, att man är tydlig med det man gör.

EP: Det håller jag med om. Jag skulle nog aldrig börja leda ett datingprogram. Skulle jag jobba med TV, vore det kul att få ihop musik och mode. De två sidorna. Mina två stora passioner.

Leave a comment

EMILIA DE PORET | annakopito- August 20, 2011 at 8:19 pm
[...] Under vårt möte fick jag en känsla av total kontroll och lugn. Vad är hennes trick tänkte jag. Är svaret att alltid ha med sig ett par bekväma ballerinaskor i handväskan, iPhone och kokosvatten (som hon lät mig smaka för första gången)? Vi satte oss ner i skinnsoffor på Aristotracks kontor och pratade om Ann-Sofie Back, multi-tasking och möjligheter. Läs min intervju med Emilia här. [...]
NEW POST: Hilda Sandström - L
VIEW POSTS - VIEW PROFILE